Viaduct in slechte staat: A79 bij Voerendaal volledig dicht

Print

A79 Kunderberg inspectie viaduct. Video: Orange Media

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Tijdens het groot onderhoud aan de A79 is geconstateerd dat bij viaduct Kunderberg de betonbewapening in slechte staat is. Vrijdagochtend volgt een spoedinspectie. De A79 is daarom voorlopig in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Voerendaal.

Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A76. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Lees ook: Deel van A79 tussen Hulsberg en Heerlen vanaf 16 april maand lang afgesloten

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, dat momenteel wordt uitgevoerd tussen Hulsberg en Heerlen, is de beschadigde betonbewapening aan het viaduct ontdekt. Het traject richting Heerlen was vanwege het groot onderhoud al afgesloten. Om de inspectie van het volledige viaduct uit te voeren, is het noodzakelijk ook de andere rijrichting per direct tijdelijk af te sluiten voor het verkeer.

Zodra de inspectie vrijdagochtend is uitgevoerd en er meer informatie beschikbaar is, wordt ook bekend of er maatregelen worden genomen. Tot die tijd blijft de A79 ter hoogte van Voerendaal volledig afgesloten.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen