Gevaccineerde bewoner verpleeghuis overleden na coronabesmetting

De ingang van het betreffende verpleeghuis. © GOOGLE MAPS

Redactie

Een bewoner van een verpleeghuis in het Gelderse Wehl die onlangs ná vaccinatie besmet raakte met corona, is overleden.

Dat bevestigt een woordvoerder van Sensire, waar het verpleeghuis onder valt, na berichtgeving van Omroep Gelderland. Het is nog niet duidelijk of de coronabesmetting ook de oorzaak van het overlijden van de bewoner is.

„Dit zijn heel kwetsbare mensen”, aldus de woordvoerder. „Het komt vaak voor dat een bewoner overlijdt. Deze bewoner had voor de positieve coronatest al luchtwegklachten, maar het is niet uit te sluiten dat de besmetting een rol heeft gespeeld bij het overlijden.” Naar de precieze doodsoorzaak wordt onderzoek gedaan.

18 van 29 bewoners positief

In het tehuis voor dementerenden brak vorige week corona uit onder de bewoners, die op één na allemaal al twee keer zijn ingeënt tegen het virus. Inmiddels zijn achttien van de 29 bewoners positief getest. Ook zijn vijf medewerkers besmet, maar of zij al waren ingeënt kan de woordvoerder van Sensire niet zeggen. „Dat is medisch gevoelige informatie, dus dat weten wij als werkgever niet.”

De rest van de bewoners hebben lichte klachten. Wat volgens Sensire opvalt is dat ze vooral last hebben van maag- en darmklachten, zoals buikpijn en diarree. Naar de uitbraak in het verpleeghuis wordt onderzoek gedaan.