ANBO Aangifte Hulplijn helpt ouderen in Parkstad die slachtoffer zijn van internetcriminaliteit

Print
ANBO Aangifte Hulplijn helpt ouderen in Parkstad die slachtoffer zijn van internetcriminaliteit

Afbeelding: ANBO

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

Ouderen in de Parkstadgemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Brunssum, Simpelveld en Voerendaal die slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit of babbeltrucs, kunnen sinds 29 april een beroep doen op de ANBO Aangifte Hulplijn.

Ze krijgen onder meer tips en hulp bij het doen van aangifte bij de politie.

De Aangifte Hulplijn is onderdeel van een grote veiligheidscampagne van de Algemene Nederlandse voor Ouderen om de oudere medemens weerbaarder te maken tegen diverse vormen van criminaliteit. Van de ongeveer 2500 mensen van zestig jaar en ouder die mee hebben gedaan aan een peiling van ANBO heeft bijna de helft wel eens te maken gehad met een poging tot oplichting.

Criminelen proberen mensen vooral via ‘phishing mails’ geld of gegevens afhandig te maken. Veel ouderen trappen gelukkig niet in deze redelijk bekende poging tot oplichting. „Ik kreeg een mail waarin stond dat ik een grote prijs had gewonnen. Men had natuurlijk mijn gegevens nodig om de prijs te kunnen storten. Ik begreep gelijk dat er iets mis moest zijn”, schrijft een van de ondervraagde ouderen.

Het telefoonnummer van de ANBO Aangifte Hulplijn is, tel. 0348-238591.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen