Zuyderland komt met rondleiding door Geboortecentrum in virtual reality

Print
 Zuyderland komt met rondleiding door Geboortecentrum in virtual reality

Afbeelding: ING Image

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

Aanstaande moeders in Parkstad, die minimaal 35 weken zwanger zijn en die voor de eerste keer in het Zuyderland Geboortecentrum gaan bevallen, worden met behulp van een virtual-realitybril waarheidsgetrouw rondgeleid door het Geboortecentrum.

Het gaat vooralsnog om een pilot. „We vinden dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te zien waar de bevalling in het Geboortecentrum gaat plaatsvinden”, laat een woordvoerder van het Zuyderland weten. „Een rondleiding zorgt voor een betere beleving en meer comfort in aanloop naar en tijdens de bevalling. Door het coronavirus zijn fysieke rondleidingen in het Geboortecentrum helaas niet mogelijk, vandaar dat het Zuyderland Innovatielab met deze praktische oplossing kwam.”

Aanmelden voor een virtuele rondleiding kan via deze website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen