Roda JC speelt op vrijdag 9 mei thuis laatste competitieduel op kunstgras

Print
Roda JC speelt op vrijdag 9 mei thuis laatste competitieduel op kunstgras

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum -

Roda JC speelt op vrijdag 9 mei in het Parkstad Limburg Stadion tegen Eindhoven voor het laatst een competitieduel op kunstgras. De kunstgrasmat wordt na dit seizoen vervangen door natuurgras.

De club uit Kerkrade verving haar natuurgrasveld in 2014 uit kostenoverwegingen door de kunststof-variant. Bij de achterban, maar ook bij spelers werd de roep om terug te keren naar natuurgras steeds luider. Het zou niet alleen beter stroken met de clubtraditie, voetballers hebben op kunstgras bovendien vaker last van specifieke blessures.

Lees ook:Kogel nu ook officieel door de kerk: Roda doet kunstgras in de ban

De wedstrijd tegen Eindhoven begint vrijdag 9 mei om 20 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen