Jubileumeditie Southern Bluesnight verpakt in tweedelige tv-special

Print
Jubileumeditie Southern Bluesnight verpakt in tweedelige tv-special

The Liberators Afbeelding: Peter Potters

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

De jubileumeditie van de Southern Bluesnight - het festival viert in 2021 haar 25-jarig bestaan - wordt verpakt een televisie-special. Geen fysiek cadeautje voor de trouwe bezoekers, maar door de huidige coronamaatregelen een alternatief op afstand, in beeld en geluid.

L1 zendt de tweedelige tv-special uit op zaterdag 8 en zaterdag 15 mei. „Het wordt een uitzending met interviews over en herinneringen aan de Southern Bluesnight, afgewisseld met optredens van de kroost die de Limburgse stroming heeft opgeleverd en fraai geïllustreerd met foto en audio-archiefmateriaal”, aldus iemand van de organisatie.

Ook reikt de Dutch Blues Foundation de Dutch Blues CD Award voor ‘Beste Bluesalbum’ van 2020 uit aan één van de drie Limburgse genomineerden. Onlangs eerde de Dutch Blues Foundation, Southern Bluesnight mede-oprichter John Hendrix met de ‘Keeping the Blues Alive’ Award.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen