Doorzoekingen in onderzoek naar illegale waterpijptabak Brabant

 © Hollandse Hoogte / Michael Kooren

In een onderzoek naar illegale waterpijptabak heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) doorzoekingen verricht in twee woningen in Eindhoven en Someren en in diverse opslaglocaties in Best, Eindhoven en Helmond.

Redactie

Vier mannen tussen de 22 en 42 jaar uit Eindhoven, Helmond en Someren worden verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak en merkvervalsing, meldt de dienst. Zij worden verhoord. Het viertal zou tabak uit het buitenland hebben gehaald en dit hebben gemixt met vloeistoffen om er waterpijptabak van te maken.

De mannen zouden familieleden hebben ingezet voor de productie en het transport van de waterpijptabak.

Beslag

In de loods in Helmond stonden naar schatting enkele honderden kilo’s waterpijptabak, machines en ingrediënten om waterpijptabak te maken, zoals glycerine en aroma’s. Daarnaast zijn vermoedelijk merkvervalste verpakkingen en stickers aangetroffen. Alles is in beslag genomen om te worden vernietigd. Ook is beslag gelegd op een auto en ruim 23.000 euro cash geld.

Lees ook: Staatssecretaris Blokhuis opent aanval op de shishalounge, kans op verbod

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal