Initiatiefgroep zoekt mooiste bloeiende wegbermen in Valkenburg en Gulpen-Wittem

Print
Initiatiefgroep zoekt mooiste bloeiende wegbermen in Valkenburg en Gulpen-Wittem

Veel wegbermen staan in mei vol bloemen. Afbeelding: gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem -

De initiatiefgroep Boshommellandschap Geuldal is op zoek naar de mooiste (bloeiende) wegberm in het Geuldal.

Iedereen kan foto’s van zo’n wegberm vol bloemen en kruiden in de gemeenten Valkenburg en Gulpen-Wittem per mail insturen. De fraaiste beelden worden beloond met een prijsje.

In beide gemeenten is het maaibeleid onlangs aangepast, waardoor de veiligheid voor het verkeer gewaarborgd is, maar bloemen meer ruimte krijgen. Dat is ook goed voor de insecten.

Meer informatie over de fotowedstrijd op www.boshommellandschap-Geuldal.nl

Lees ook: Gulpen experimenteert met ‘selectief’ maaien van wegbermen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen