Badkamertegels kan je eenvoudig online kopen

Print
Badkamertegels kan je eenvoudig online kopen

Afbeelding: Pexels.com

Ben jij jouw badkamer aan het inrichten en wil je online badkamer tegels kopen? Dat is tegenwoordig erg simpel en goedkoop. Door het toepassen van tegels in je badkamer zorg je voor een stijlvolle badkamer. Er zijn allerlei soorten badkamertegels te vinden, waardoor je jouw badkamer naar keuze kan inrichten. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor modern en strak of voor traditioneel. Doordat badkamertegels de basis leggen voor jouw badkamer, is het de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden en je in te verdiepen.

Waar moet ik op letten?

Er zijn enorm veel verschillende badkamer tegels en het is handig om te weten waar je op moet letten bij het online kopen van badkamer tegels. Ten eerste wil je natuurlijk tegels kopen in jouw gewenste stijl. Houd jij van veel kleur in huis? Ga dan voor kleurrijke tegels. ben jij meer van rust en regelmaat? Dan kan je beter voor éen kleur gaan. Naast de uitstraling is het ook belangrijk om te weten dat je een tegel aanschaft die goed tegen vocht kan. De antislipwaarde van een tegel is bij badkamers meer dan belangrijk.

Wandtegels en vloertegels

Er zijn twee typen tegels voor in de badkamer; zo heb je wandtegels en vloertegels. Het verschil spreekt voor zich. Wat je misschien nog niet wist, is dat je vloertegels ook prima op de wand kan plaatsen. Andersom kan echter niet. Wandtegels zijn een stuk dunner en niet stevig genoeg om op de vloer te leggen. Hiernaast zijn deze niet gemaakt om op te lopen en water op te nemen waardoor er glijpartijen kunnen ontstaan, dat wil je natuurlijk liever niet! Doordat er genoeg keuze is uit wand- en vloertegels, kan je vast en zeker de juiste tegels voor in jouw badkamer vinden!

Inspiratie

Veel mensen gaan voor een neutrale tint in de badkamer, zo kiezen veel mensen witte, zwarte of grijze tegels. Als je wilt gaan voor iets origineels, kan je ook tegels combineren. Er zijn een heleboel gave badkamer tegels met verschillende kleuren of natuurlijke uitstraling. Ook mozaïektegels zijn erg populair in de badkamer en geven net dat beetje extra unieke uitstraling. Deze mozaïektegels worden meestal op een muur achter de douche of achter het toilet gehangen, waardoor deze muur gezien wordt als accentmuur. Ook van mozaïektegels is er een groot scala aan mogelijkheden.

Tegels online kopen

Als je badkamer tegels online gaat bestellen is het verstandig om goed te kijken naar het type tegel, zodat je zeker weet dat je een badkamer naar jouw wens gaat creëren. Je wilt natuurlijk ook verzekerd zijn van de juiste aantal tegels en niet zonder komen te zitten. Het is verstandig om genoeg tegels aan te schaffen en rekening te houden met ongeveer 10% aan snijverlies. Je kan het aantal tegels berekenen door de breedte van de muur te vermenigvuldigen met de hoogte en dit te vermenigvuldigen met 1,1. Maak dus een keuze van je favoriete tegel en bereken simpel hoeveel je nodig hebt zodat je jouw badkamer in éen keer kan inrichten.