Koninklijke onderscheiding voor Jos Delamboy uit Geleen die tal van bestuursfuncties bekleedde

Print
Koninklijke onderscheiding voor Jos Delamboy uit Geleen die tal van bestuursfuncties bekleedde

Ter illustratie. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch -

Jos Delamboy uit Geleen heeft zaterdagmiddag uit handen van burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen een koninklijke onderscheiding gekregen.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het Margratens Toneel Gezelschap waar Delamboy penningmeester was. Die functie bekleedde hij ook bij de Stichting Muziek- en Theaterproducties Eijsden-Margraten. Verder is de Gelener bestuurslid van zowel de Stichting Culturele Muziek Manifestaties als van Oos Heim in Margraten.

Vijlen

In Vijlen is Delamboy actief bij schutterij Sint Joseph. In hetzelfde dorp was hij medeorganisator van de vrijwilligersdag en mede-initiator en voorzitter van de stuurgroep buurtproject ‘Hoeskamer va Viele’. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de dorpscommissie, de wmo-raad en het AED-netwerk in Vijlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen