Pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen geïnstalleerd als kanunnik

Print
Pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen geïnstalleerd als kanunnik

Harry Quaedvlieg (rechts). Afbeelding: Bisdom Roermond

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen is geïnstalleerd als lid van het kathedraal kapittel, het belangrijkste adviesorgaan van bisschop Harrie Smeets.

Dat gebeurde tijdens een plechtige viering in de abdijkerk van Rolduc. Quaedvlieg werd eind vorig jaar al benoemd, maar omdat hij destijds in thuisquarantaine zat, liet de installatie nog even op zich wachten.

Zorgen

Bisschop Smeets wees de nieuwe kanunnik erop dat de zorgen voor het bisdom nu mede op zijn schouders rusten, waarna de pastoor de geloofsbelijdenis uitsprak en de belofte aflegde. Uit handen van kapittelvoorzitter Hub Schnackers kreeg Quaedvlieg zijn mozetta (manteltje) en bonnet (hoofddeksel) met paarse pluim.

Lees ook: Pastoor Peter van der Horst geïnstalleerd als kanunnik

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen