Coronapatiënten Sint Jans Gasthuis Weert onder voorwaarden eerder naar huis

Print
Coronapatiënten Sint Jans Gasthuis Weert onder voorwaarden eerder naar huis

Het Sint Jans Gasthuis in Weert. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert laat coronapatiënten die aan de beterende hand zijn eerder naar huis gaan. Zij worden dan thuis in de gaten gehouden. Zo komen ziekenhuisbedden twee tot vijf dagen eerder vrij.

Het SJG volgt daarmee het voorbeeld van andere ziekenhuizen met ‘thuismonitoring’. Longartsen beoordelen wie er eerder naar huis mag. Zij krijgen zuurstof mee en moeten zelf of met hulp van een mantelzorger drie keer per dag metingen kunnen uitvoeren.

Informeren

De temperatuur, ademhalingsfrequentie en het zuurstofgehalte van de patiënt moeten aan het ziekenhuis worden doorgegeven. Ook informeert de longverpleegkundige telefonisch met regelmaat hoe het met de patiënt gaat.

„Doordat een stabiele patiënt eerder naar huis kan, komt er ruimte voor andere Covid-patiënten die onze ziekenhuiszorg nodig hebben”, zegt longarts Linde van Eijsden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen