Voetbalschool Real Madrid komt naar Tegelen in de zomer

Sergio Ramos, aanvoerder en boegbeeld van Real Madrid. © AFP

Tegelen

Deze zomer organiseert de Fundación Real Madrid, de voetbalschool van de Spaanse topclub, van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli op sportpark Bakenbos in Tegelen een vijfdaags trainingskamp voor kinderen geboren in de jaren 2004 tot en met 2014.

De beste voetballers van iedere clinic worden geselecteerd voor het zogeheten Createur Camp Benelux. Tijdens deze finale worden weer de beste spelers uitgenodigd voor een training in het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabeu, en de accommodatie van de jeugdopleiding. De kosten voor deze trip, inclusief begeleider, zijn voor de Fundación Real Madrid. Vanuit de clinic in Tegelen wordt minimaal één speler uitgekozen om naar Madrid af te reizen.

Voetbalschool

De voetbalschool van Real Madrid moet niet verward worden met de eigen voetbalacademie, de daadwerkelijke jeugdopleiding van de club. Veel Europese topclubs hebben naast de opleiding voor hun eigen talenten wereldwijd voetbalscholen gestationeerd waar een officieel samenwerkingsverband mee is afgesloten.

Meer informatie over de kosten en de aanmeldprocedure zijn te vinden op de website van Sportclub Irene.