Raadslid Emons, bekend van het klappen voor de zorg, stapt uit VVD-fractie Horst aan de Maas

Imke Emons stapt uit de VVD Horst aan de Maas. © Gemeente Horst aan de Maas

Horst -

Raadslid Imke Emons, vorig jaar initiatiefnemer van het klappen voor de zorg en het coronalied Zon, stapt uit de VVD-fractie in de gemeente Horst aan de Maas. In een statement kraakt ze harde noten over het beleid van de partij.

Rob Dieleman

Het raadslid uit Horst zegt op haar Facebookpagina dat ze onder meer de transparantie, samenwerking en betrokkenheid binnen de partij ondermaats vindt. „Ik voel mij ongemakkelijk door het gevoerde coronabeleid en kan niet meer vanuit mijn hart spreken en de beloofde steun/stem zijn”, schrijft ze. Daardoor kan ze niet meer naar ‘eer en geweten’ handelen.

Eenmansfractie

Emons schrijft dat ze er niet op uit is om de VVD te beschadigen, maar dat ze niet meer kan samenwerken met het bestuur van de VVD Horst aan de Maas. „Landelijk maar juist ook intern gebeuren er zaken waarin ik mij niet kan vinden.” Ze gaat verder als eenmansfractie binnen de gemeenteraad. Door het vertrek van Emons houdt de VVD één zetel over in de gemeenteraad.

Lees ook: Limburgse laat BN’ers zingen

Coronalied

Emons kwam in september in de gemeenteraad na het vertrek van Peter Elbers naar regionale omroep L1. Ze was vorig jaar één van de initiatiefnemers van het klappen voor de zorg en het coronaliedZon. Aan het nummer werkten onder meer Danny Blind, Kenny B, Jeroen van der Boom, Leontien Borsato, Gordon en Martijn Krabbé mee.