Ramen ingegooid bij ’bezorgde’ zeventigplussers in Stein

Print
Ramen ingegooid bij ’bezorgde’ zeventigplussers in Stein

De kei die door een raam in Stein werd gegooid. Afbeelding: De Limburger

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Bij twee op het oog willekeurige huizen in Stein zijn zaterdag in alle vroegte de ramen ingegooid. De bewoners, allen de zeventig gepasseerd, zijn erg van slag door het voorval.

De ene woning ligt in de Toebakstraat, de andere aan de Stadhouderslaan. Eén van de slachtoffers zegt niet wakker zijn te geworden toen de kei door het venster van zijn woonkamer vloog. Eenmaal wakker belde hij de glaszetter en de politie. Even verderop werd geen kei, maar een betonblok gebruikt door de dader(s).

Camera’s

Buurtbewoners snappen niks van het ‘destructieve geweld’. „We keuren dit ten stelligste af en maken ons zorgen”, zegt een buurman. Hij hoopt dat beveiligingscamera’s bij het tankstation en het milieupark uitkomst bieden.

De politie, die volgens de getroffenen niet ter plaatse is geweest, wilde zondag niet op de incidenten reageren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen