Politie gaat fietsers in Zuid-Limburg op 16 mei en 11 juli controleren op hun gedrag

Print
Politie gaat fietsers in Zuid-Limburg op 16 mei en 11 juli controleren op hun gedrag

Afbeelding: Ik fiets vriendelijk

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

Na eerdere succesvolle edities van de campagne ‘Ik Fiets Vriendelijk – On Tour’ gaan ook dit jaar politiemotards samen met twee motorverenigingen in het zuiden van Limburg op pad om fietsers te controleren op hun gedrag. Dit gebeurt op zondag 16 mei en zondag 11 juli.

Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser.

Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers. Als het nodig is worden er ook bekeuringen uitgeschreven bij overtredingen die worden geconstateerd. Denk bijvoorbeeld aan het negeren van rood licht en hinderen van ander verkeer.

Minimaal 8 motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne ‘Ik Fiets Vriendelijk – on Tour’. Het gaat in dit geval dus om vier motoragenten van de Politie Limburg en in combinatie met vier verkeersregelaars/motards van twee motorverenigingen. De motorrijders belonen wielrenners onder meer voor goed gedrag, maar spreken ze ook aan op ongewenst gedrag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen