Auto lekt gas: Collegeplein Weert uren afgesloten

Print
Auto lekt gas: Collegeplein Weert uren afgesloten

Het Collegeplein in Weert moest zaterdag afgezet worden vanwege een auto met een lekkende gastank, die net vol was gegooid bij een tankstation. Afbeelding: Gerrit Boer

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Collegeplein in Weert is zaterdagmiddag ettelijke uren afgesloten geweest vanwege een auto met een lekkage aan de gasinstallatie.

De eigenaar, die net LPG had getankt in België, meldde de lekkage zelf. Nadat hij de auto had geparkeerd op het Collegeplein zag hij dat het gas met grote snelheid achter bij de bumper werd weggeblazen. De achterbumper van de auto was geheel bedekt met een ijslaag. In verband met mogelijk explosiegevaar zette de gewaarschuwde brandweer het plein meteen af. Ook de uitgang van het winkelcentrum op het plein werd afgesloten. Het duurde ongeveer drie uur voordat het explosiegevaar geweken was en mensen hun auto’ en fietsen weer op het plein mochten ophalen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen