Kajakkers herenigen van steile oever gevallen hond met baasjes

Print
Kajakkers herenigen van steile oever gevallen hond met baasjes

Hond in nood langs de Maas bij Urmond. Afbeelding: Rob Oostwegel

Urmond -

Een hond is zondagmiddag in een benarde positie terechtgekomen langs de oever van de Maas, aan de Belgische kant ter hoogte van Urmond.

Met riem en al raakte de viervoeter van het wandelpad en viel meters omlaag richting de rotsen langs het water, de baasjes geschrokken achterlatend.

Toevallig passerende kajakkers schoten de hond te hulp. Ze reageerden op de roep om hulp van de eigenaren. Met moeite kon de hond in etappes omhoog worden getild en de wandeling ogenschijnlijk ongeschonden vervolgen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen