Wereldwinkels houden actie ‘Koop een Betere Wereld’ tijdens Fairtrade Week

Print
Wereldwinkels houden actie ‘Koop een Betere Wereld’ tijdens Fairtrade Week

Foto ter illustratie. Afbeelding: Rob Oostwegel

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Tegelen -

Tijdens de Fairtrade Week, die van 8 tot en met 15 mei plaatsvindt, staan Wereldwinkels in het teken van ‘Koop een Betere Wereld’.

‘Koop een Betere Wereld’ wil consumenten stimuleren tot bewust consumeren, ook wel ‘wereldwinkelen’ genoemd. Dat betekent dat klanten producten kopen die goed zijn voor mens, milieu en samenleving om zo bij te dragen aan een betere wereld: met minder armoede, honger en een meer rechtvaardige consumptie en productie. De producten van ‘wereldwinkelen’ zijn herkenbaar aan een icoon: een winkelwagentje gevuld met een hart.

Verder promoten Wereldwinkels het crowdfundingplatform PlusPlus. Zij verstrekt leningen aan mkb-producenten in landbouw en voedselproductie, wat zorgt voor meer werk, minder armoede en extra voedselproductie.

Wereldwinkels in het hele land geven in de Fairtrade Week aandacht aan ‘Koop een Betere Wereld’, ieder op eigen wijze. Het initiatief komt van wereldwinkels verenigd in het Platform Wereldwinkel.Nu.

Lees ook: Houten ‘troostvogeltjes’ winnen aan populariteit en ondersteunen tevens een goed doel

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen