Kom niet te dicht bij konijn Joepie, want dan gaat-ie grommen (behalve bij baasje Lars uit Spaubeek)

 © Peter Schols

Als je al van een vorstelijk leven bij dieren kunt spreken, dan is dat zeker het geval bij konijnen Joepie en Pip. Want welk konijn krijgt rozijnen als lekkernij? Of een heus dozenkasteel lekker in te ravotten?

Lars (13) en Jonne (11) Thomassen uit Spaubeek zorgen ieder voor hun eigen konijn; Lars voor Joepie en Jonne voor Pip. „Toen ik Joepie voor het eerst zag, vond ik hem gelijk zo lief”, vertelt Lars. En zo bleef meisjeskonijn Pip over voor Jonne. „Ik ben rustiger voor Joepie en mag naast hem liggen. Bij anderen gaat hij grommen”, verklapt Lars.

„Pip is nu heel lief”, vindt Jonne. „Eerst niet, toen beet ze mijn kleren kapot. Als ik haar naam noem, komt ze naar me toe.” Dat kun je niet van elk konijn zeggen.

Lees ook: Toen Marijke uit Roermond haar vriendin verloor, at hondje Moefel dagen niet van verdriet

Joepie en Pip zijn dus heel bijzonder, ook met eten. Wortels lusten ze niet, wel het groen ervan. ’s Nachts zijn de konijnen binnen, overdag rennen ze ook geregeld buiten. „En ze slapen ook heel veel”, zeggen Lars en Jonne eensgezind. Binnenkort hangen er slingers voor hun hok. Op 16 juni (Pip) en 18 juni (Joepie) worden ze twee jaar.

In de rubriek Dierbaar in L-magazine stellen Limburgers hun huisdier voor. Meedoen? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl