Expositie over huiselijk geweld in Julianapark Venlo

Print
Expositie over huiselijk geweld in Julianapark Venlo

Afbeelding ter illustratie. Afbeelding: Marja Airio

Venlo -

In totaal 29 portretten zijn tussen 12 mei en 3 juni te zien in het Julianapark in Venlo. De expositie is onderdeel van een regionaal project over huiselijk geweld en kindermishandeling.

De portretten horen bij de landelijk rondreizende tentoonstelling ‘Wij...doorbreken de cirkel van geweld’, onderdeel van het Noord- en Midden-Limburgse project ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’. Met de expositie willen de initiatiefnemers huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaarder maken.

Alle personen die geportretteerd zijn, hebben op de één of andere manier te maken gehad met deze vormen van geweld. Achter elke foto zit een persoonlijk verhaal van iemand die ‘de cirkel van geweld’ heeft doorbroken.

De expositie wordt op 12 mei om 14.00 uur in het Julianapark geopend. Daar is muziek bij van Linda Zijlmans. Om 17.15 uur is er een livestream waar een dader en een slachtoffer van huiselijk geweld aan het woord komen en een medewerker van de organisatie Veilig Thuis. Kijkers kunnen dan vragen stellen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen