Koningin Máxima bezoekt ECI in Roermond ter ere van muziekproject voor haar 50ste verjaardag

Print

Afbeelding: Bart Heemskerk/ Méér Muziek in de Klas

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De ECI Cultuurfabriek in Roermond kreeg dinsdag hoog bezoek: koningin Máxima kwam langs om met Limburgse deelnemers van het project 50dagenmuziek te praten.

Het project is bedoeld om muziekles op de basisscholen te stimuleren en is in het leven geroepen ter ere van de vijftigste verjaardag van Máxima, op 17 mei. De koningin is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. In Roermond werd een nieuw muziekakkoord ondertekend voor Limburg en Noord-Brabant; 346 Limburgse scholen zijn hierbij aangesloten.

Máxima werd muzikaal ontvangen door het jeugdorkest Play the Beat uit Posterholt, er was een optreden van OG3NE en woordkunstenares Sara Curfs, 17 jaar uit Oirsbeek, droeg een gedicht voor.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen