Tempo van vaccineren in Nederland gaat omhoog

Print
Tempo van vaccineren in Nederland gaat omhoog

Archiefbeeld januari 2021: Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt in Veghel het eerste Pfizer-vaccin. Afbeelding: ANP

Het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland gaat sneller en sneller. In de afgelopen week zijn meer dan 810.000 mensen gevaccineerd, tegen ongeveer 660.000 prikken in de week ervoor en ruim 630.000 nog een week eerder.

Sinds het begin van het inenten is er slechts één week geweest waarin nog meer mensen een prik kregen. Dat was begin april, toen in een week tijd bijna 920.000 mensen werden gevaccineerd.

Lees ook: Gommers verwacht in het najaar opnieuw drukte in ziekenhuizen

Bijna 5 miljoen mensen hebben nu een eerste prik gekregen. Dat is ruim een half miljoen meer dan de week ervoor. Van hen hebben bijna 1,5 miljoen ook de tweede prik gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zouden moeten zijn tegen het coronavirus.

In de afgelopen week kreeg een recordaantal van bijna 270.000 mensen een herhaalprik. In totaal zijn nu bijna 6,5 miljoen prikken gezet, blijkt uit de vaccinatiecijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).