Antje Award uitgereikt bij SJG Weert voor vrouwen in de zorg

Print
Antje Award uitgereikt bij SJG Weert voor vrouwen in de zorg

Het Weerter ziekenhuis waar in december nog een trigetent bij de ingang stond. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De Antje Award is woensdagmiddag uitgereikt aan de medewerksters van het Sint Jans Gasthuis omdat zij symbool staan voor alle hard werkende vrouwen in de zorg.

De prijs, vernoemd naar Antje Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan treinreizigers, is voor de 25e keer uitgereikt. De uitreiking gebeurt dit jaar niet op de internationale vrouwendag (8 maart) maar op de geboortedag van de Britse verpleegkundige Florence Nightingale. Dat is niet toevallig: de onderscheiding is dit jaar bedoeld voor alle vrouwen in de zorg die net als Florence Nightingale aan het front staan om het coronavirus te bestrijden. De Antje Award is in 2019 uitgereikt aan Thérèse Huijbregts die belangeloos hulp verleent aan kinderen in Malawi.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen