Drukte bij reisbureaus na persconferentie Rutte en De Jonge

 © EPA

Veel mensen hebben besloten hun vakantie te boeken. Dat komt naar voren uit een rondgang langs grote reisbureaus

Redactie

Dinsdag maakten demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge bekend dat bestemmingslanden per 15 mei weer een individueel reisadvies krijgen.

Lees ook: Vakantiereizen naar veilige landen vanaf zaterdag weer mogelijk

Corendon-topman Steven van der Heijden spreekt van „enorme drukte” op de website en bij het callcenter. „Gisteren hadden we al een redelijke dag, maar vandaag zien we echt een enorme stijging in het aantal boekingen.” Populair zijn volgens Van der Heijden onder meer de Griekse eilanden en Mallorca en Ibiza. Voor die bestemmingen geldt waarschijnlijk vanaf eind mei een geel reisadvies.

Lees ook: Nederland heft het wereldwijde negatieve reisadvies op

Kleurcodes

Het aantal boekingen in mei ligt bij Sunweb nu al een kwart hoger dan in 2019 op 11 mei het geval was. „Bizar”, noemt een woordvoerder het. „Toen De Jonge de kleurcodes ging uitleggen verdubbelde het aantal bezoekers van onze website.” Vooral voor augustus worden veel vakanties geboekt. Ook bij Sunweb zijn de Griekse eilanden, Ibiza en Gran Canaria in trek.

Lees ook: Op vakantie naar een gele regio? Wees er snel bij, de prijzen gaan omhoog

De reiswijzer van de ANWB, waar per vakantieland informatie over de coronamaatregelen te vinden is, werd vanaf het begin van de persconferentie twaalf keer zo vaak bezocht als normaal. „Mensen willen gewoon echt heel graag weg”, verklaart een woordvoerder. Het vaakst werd er gezocht naar informatie over België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Kijk hier de persconferentie terug van demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge:

Persconferentie 11 mei 2021. © NOS

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal