Overvallers Zahavi kwamen op de fiets

Print
Overvallers Zahavi kwamen op de fiets

Afbeelding: De Telegraaf

In het tv-programma Opsporing Verzocht gaf de politie dinsdagavond een nieuw opvallend detail rond de brute overval van PSV-voetballer Eran Zahavi. De twee daders kwamen ieder op een eigen fiets bij de woning aan en zijn daar mogelijk ook weer op vertrokken.

Afgelopen zondag werden de vrouw en kinderen van de spits overvallen in hun huis aan de Arenborg in Buitenveldert. Daarbij werd tape over hun mond gedaan en werd de vrouw van de PSV-voetballer bedreigd met een vuurwapen.

Lees ook: Woning PSV-spits Zahavi in Amsterdam overvallen: ‘Vrouw vastgebonden in bijzijn kinderen’

Zahavi was op dat moment onderweg met de spelersbus van PSV naar de wedstrijd tegen Willem II. De twee overvallers gingen er met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor en lieten de vrouw en kinderen, waarvan de oudste pas 8 jaar is, hulpeloos achter.

In Opsporing Verzocht werd de overval dinsdagavond kort besproken. Naast het opmerkelijke detail van de fietsen, gaf de politie ook een omschrijving van de twee daders: de eerste heeft een donkere huidskleur, was ongeschoren, tussen de 1.65 en 1.70 lang en droeg een polo met TNT-logo en zwarte jas. Hij deed zich voor als postbezorger.

Lees ook: PSV, Feyenoord en Ajax reageren op brute overval: ‘We moeten onze ogen niet sluiten’

Zijn handlanger is licht getint, heeft zwarte krullen en is van ongeveer dezelfde lengte. Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een olijfgroene jas. Beide daders zijn rond de twintig jaar oud.

De politie hoopt dat er mensen zijn die het tweetal hebben gezien en roept mensen uit de omgeving op eventuele camerabeelden te bewaren.