Dier van de week: Coco is een echte diva met een nierprobleem

Print
Dier van de week: Coco is een echte diva met een nierprobleem

Coco. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Coco aan de beurt, een gesteriliseerde poes van ongeveer 8 jaar.

Hoe komt Coco in het asiel terecht?

„Na al een tijdje in een buurt te hebben rondgezworven, viel het mensen op dat ze in conditie achteruitging en mank begon te lopen. Omdat het duidelijk was dat ze hulp nodig had, is ze ingevangen en door de Dierenambulance naar het asiel gebracht.”

Is er meer te vertellen over haar?

„Na observatie en controle bleek ze last van haar nieren te hebben. Gelukkig kunnen we dat met aangepaste voeding goed ondersteunen, waardoor ze goed is aangekomen en weer lekker in haar vel zit. Alleen jammer dat het maar niet lukt om een baasje te vinden die hier geen probleem mee heeft. Ze is wel een echte diva, die precies weet wat ze wilt.”

Waar zou Coco het beste op haar plek zijn?

„Doordat ze aangepaste voeding krijgt, zou ze het beste alleen of bij een kat met hetzelfde dieet geplaatst kunnen worden. Door haar uitgesproken karakter kan ze beter niet bij te kleine kinderen geplaatst worden. Deze vinden het vaak moeilijk om in te schatten wanneer ze haar met rust moeten laten. De aanwezigheid van een hond lijkt voor haar geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen