Zanger Gé Reinders annuleert laatste afscheidsconcert: ‘Bang dat ik de kwaliteit niet kan bieden’

Print
Zanger Gé Reinders annuleert laatste afscheidsconcert: ‘Bang dat ik de kwaliteit niet kan bieden’

Gé Reinders. Afbeelding: Bob Bronshoff

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het allerlaatste concert van zanger en muzikant Gé Reinders uit Roermond is door hemzelf afgezegd. Reinders zou 20 maart 2022 nog één keer in Paradiso optreden. Hij is al enige tijd met pensioen en vreest dat hij zijn fans niet de kwaliteit kan bieden, die ze verdienen.

De zanger brengt zijn mededeling via een videoboodschap op Facebook. Hij windt er geen doekjes om: „Ik ben bang dat ik u niet de kwaliteit kan bieden die ik u zou moeten bieden.”

Zijn laatste optreden dateert van 9 maart 2020, tijdens zijn afscheidstournee Oetbloaze. „Als je midden in zo’n tour zit, zit je in een roes en zit je er helemaal in. Om dat nu – twee jaar later – nog een keer op te pikken, dat lukt me niet.”

Lees ook: Gé Reinders: ‘Heel diep ken je een vage, eenzame angst dat je niet gelukkig kunt worden’

Vanwege corona stond zijn laatste theaterconcert eigenlijk op 4 juli 2020 gepland, maar dat werd vanwege de lockdown verplaatst naar 20 maart 2022. Reinders zou met de Amsterdamse Tramharmonie nog één keer het podium op gaan in Paradiso. „Over de Amsterdamse Tramband heb ik geen enkele twijfel, dat is een topband. Maar ik ben bang dat ik die kwaliteitsnorm niet haal. Ik twijfel en bij twijfel, niet doen”, concludeert Reinders.

Over de afwikkeling van de reeds gekochte tickets voor het concert, zijn nog geen mededelingen gedaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen