Minima Venray mogen tot 1200 euro aan geschenken ontvangen

Print
Minima Venray mogen tot 1200 euro aan geschenken ontvangen

De gemeente is niet van plan elke boodschappentas te gaan controleren, aldus de wethouder. Afbeelding: Lex van Lieshout ANP XTRA

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Uitkeringsgerechtigden in Venray krijgen een vrijstelling voor giften tot een bedrag van twaalfhonderd euro per jaar.

Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Alleen CDA en VVD stemden tegen. Zij wilden wachten op landelijke regels voor vrijstelling. Volgens de andere partijen is de vrijstelling nu op zijn plaats. Andere gemeente gingen Venray voor.

Lees ook: SP Venray wil geen heksenjacht op uitkeringsgerechtigden

Het college van burgemeester en wethouders zag het voorstel niet zitten, onder meer omdat het moeilijk te controleren is voor welke bedrag iemand aan giften krijgt. „Maar we zullen zeker niet elke boodschappentas controleren of daar giften in zitten”, aldus wethouder Anne Thielen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen