Gratis Veteranenvlag voor overheidsinstellingen

Print
Gratis Veteranenvlag voor overheidsinstellingen

Afbeelding: www.veteranenshop.nl

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Alle overheidsinstellingen kunnen dit jaar een gratis Veteranenvlag krijgen. Dat is een initiatief van het Veteranen Platform.

Door die vlag op Veteranendag (26 juni) te hijsen, kan elke instelling en organisatie ‘respect, erkenning en waardering’ tonen voor alle Nederlandse veteranen, is het idee erachter.

Dat is ook meteen een officiële introductie van de vlag in het land. Het platform laat de vlag sturen naar onder meer ministeries, gemeenten en provincies, waterschappen, bibliotheken en veteranenorganisaties en -ontmoetingscentra.

Lees ook: Steeds meer aandacht voor (jonge) oorlogsveteranen in Stein, hondengeleider uit Berg die in Kirgizië F-16’s bewaakte draagt steentje bij

„Hoewel het een klein symbool kan lijken voor sommigen, vertegenwoordigt de Veteranenvlag een erg belangrijke boodschap voor de mensen die hebben gestreden voor onze - en andermans - vrijheid”, stelt het Veteranen Platform. Het project wordt gefinancierd uit het overgebleven budget van de Nederlandse Veteranendag 2020, aangevuld met een bijdrage van het vfonds.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen