Kunstvenster op museum Venlo heet voortaan Duikbril

Print
Kunstvenster op museum Venlo heet voortaan Duikbril

Illustratie van de Duikbril. Afbeelding: BiermanHenket

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het kunstvenster op het dak van Museum van Bommel van Dam, zoals de architect het noemt, heeft voortaan een officiële naam: Duikbril. Die is verzonnen door inwoners van Venlo.

Het museum schreef een prijsvraag uit voor een nieuwe naam. 260 mensen stuurden een suggestie op. Enkelen kwamen - wellicht vanwege de vorm - op Duikbril, die uiteindelijk door een vierkoppige jury is gekozen. Het museum, dat na een ingrijpende verbouwing in het oude postkantoor aan de Keulsepoort komt, opent deze zomer zijn deuren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen