Documentaire Math Nilwik en Emil Szarkowicz over Limburgse blaasmuziek te zien op NPO

 

 © SANNE LINSSEN

Heerlen -

De impact die corona heeft op de Limburgse blaasmuziek staat vrijdagavond centraal in de half uur durende documentaire De Tacet van de Blaasmuziek, die gemaakt werd door de Heerlense Math Nilwik en Emil Szarkowicz.

onze verslaggeefster

Nadat de documentaire begin dit jaar al op L1 werd uitgezonden, is De Tacet van de Blaasmuziek vrijdagavond 14 mei te zien in het NPO 2-programma Noord-Zuid-Oost-West.

De term ‘tacet’ gebruikt een componist als hij in een muziekstuk blazers en andere musici tijdelijk het zwijgen oplegt. En dat is door de coronacrisis voor veel orkesten gebeurd. Programmamakers Math Nilwik en Emil Szarkowicz spraken met onder anderen componist Hardy Mertens, trompettist Ruud Breuls (WDR Big Band, Metropole Orkest) en Björn Bus, artistiek manager van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Noord-Zuid-Oost-West, 14 mei, NPO 2, 18.20 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee