Petje af Zuid-Limburg houdt twee Star Wars weekenden voor kinderen

 © Stichting Petje af

Geleen -

Stichting Petje af Zuid-Limburg houdt tijdens de zomervakantie, op 24, 25, 30 juli en 1 augustus, twee themaweekenden voor kinderen die volledig in het teken staan van Star Wars.

de redactie

De twee weekenden spelen zich af bij de voormalige steenfabriek Plinthos in Sweikhuizen-Geleen. Kinderen maken kennis met een sterrenkundige die vertelt over het heelal en de ruimte, er komen freerunners op bezoek die zo snel en sierlijk mogelijk over verschillende parcoursen rennen en er is yoga met als thema ‘krijgers en warriors’.

Lichtzwaarden

En dat is nog niet alles. Samen met ‘Mad Science’ komen de kinderen alles te weten over ruimtetechnologie en laserstralen en maken ze een lightsaber. Ook zullen films van Star Wars worden vertoon in een ruimte vol ruimteschepen en andere planeten. Met droogijs worden special effects gecreëerd en ook de kou wordt nagebootst om aan te geven dat leven in de ruimte niet zo vanzelfsprekend is. De kinderen krijgen verder les in The Force en kunnen meedoen aan een lichtzwaardentraining. Ook zijn leden van Dutch Garrison, Nederlands Star Wars kostuumvereniging aanwezig.

Lees ook: Corona? Dat is ook de schuld van Voldemort

„De insteek van deze weekenden is niet ‘ik zal het proberen’, maar ‘ik kan het en ik ga het doen. We willen laten zien dat zelfvertrouwen een groot positief effect heeft op je presteren”, aldus organisator Michel van Dijke. Meedoen kost 15 euro per kind per weekend. Beide weekenden zijn inclusief overnachting. Indien kinderen liever thuis slapen kunnen ze toch meedoen. Vorig jaar organiseerde Petje af Zuid-Limburg met succes Harry Potter weekenden, waar meer dan honderd kinderen aan deelnamen.

Aanmelden kan via michel.vandijke@petjeaf.nl.