Basisschoolleerlingen uit Parkstad kunnen nog tot en met 16 mei stemmen op hun favoriete boek

 © Ing Image

Parkstad -

Basisschoolleerlingen uit de Parkstadgemeenten Heerlen, Voerendaal, Landgraaf, Kerkrade, Brunssum, Beekdalen en Simpelveld bepalen samen met alle kinderen van Nederland wat het favoriete kinderboek van 2020 wordt.

redactie

Stemmen kan nog tot en met zondag 16 mei op www.kinderboekenweek.nl. De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek.

Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Sinds 2020 wordt de Kinderjury, dé prijs voor het beste kinderboek gekozen door kinderen, ondersteund door de Kinderboekenweek. De Kinderjury is een belangrijke leesbevorderende campagne met als doel kinderen nieuwe boeken te laten ontdekken én hen aanzetten tot meer en kritisch lezen.

De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Om de jury een gezicht te geven, is er een Kinderboekenweek Leesteam samengesteld. Hierin zitten kinderen die erg van lezen houden. Zij proberen andere kinderen enthousiast te maken om de komende tijd zo veel mogelijk kinderboeken te gaan lezen.