Waarde bitcoin fors onderuit door nieuws over Tesla en Musk

 © EPA

De waarde van de bitcoin kreeg een flinke knauw door het nieuws dat autobouwer Tesla stopt met het accepteren van de digitale munt als betaalmiddel.

De koers van ‘s werelds bekendste cryptomunt ging stevig onderuit, waardoor miljarden dollars aan marktwaarde van de bitcoin verloren gingen.

De bitcoin daalde bijna 12 procent tot 50.839 dollar op CoinMarketCap. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld. Het recordniveau van de bitcoin lag eerder op meer dan 60.000 dollar.

Fossiele brandstoffen

Topman Elon Musk van Tesla zei bezorgd te zijn over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt. In februari kondigde Tesla aan dat het mogelijk zou worden om met bitcoins te betalen bij het Amerikaanse bedrijf. Er werd toen ook aangekondigd dat Tesla een investering van 1,5 miljard dollar had gedaan in bitcoins.

Lees ook: Tesla accepteert geen bitcoin meer als betaalmiddel voor auto’s

Tesla gaat zijn bitcoins niet verkopen, maar kijkt wel naar andere cryptomunten die minder fossiele energiebronnen verbruiken. Musk zei te blijven geloven in de toekomst van digitale valuta. De koers van de digitale munt ethereum ging ook flink omlaag.

Ook de Dogecoin daalde fors in waarde door het nieuws van Tesla.