Engelse Premier League-clubs akkoord met nieuwe tv-deal van 5 miljard euro

Christian Pulisic (Chelsea) en Mohamed Elneny (Arsenal). © EPA

De Engelse Premier League-clubs zijn unaniem akkoord met een nieuw, driejarig contract over de uitzendrechten met de bestaande partijen.

Dat zijn Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video en BBC Sport. Het gaat om een deal die een totale waarde van 4,5 miljard Engelse ponden vertegenwoordigt, omgerekend ruim 5 miljard euro.

Volgens de Premier League is de hernieuwde overeenkomst gesloten tegen dezelfde prijs als de huidige, die loopt tot en met het seizoen 2021/2022. De nieuwe deal loopt tot en met het seizoen 2024/2025. Door vast te houden aan de bestaande partners, voorkomt de toonaangevende voetbalcompetitie een veiling waarin de contracten mogelijk lager zouden uitvallen.

Corona

De Premier League kreeg toestemming van de regering om de veiling over te slaan vanwege de financiële gevolgen van de coronapandemie. „We waarderen het enorm dat de regering in principe akkoord gaat met deze regeling”, zei Richard Masters, de grote baas van de Premier League.

„Covid-19 heeft een aanzienlijke impact gehad op het voetbal, en de vernieuwde contracten met onze Britse omroeppartners zullen de onzekerheid verminderen, stabiliteit genereren en het vertrouwen binnen de voetbalpiramide vergroten.”