Release single ‘Who’s That’; drie Heerlense artiesten bundelen krachten

Anna Nita © Daphne Stubbe

Parkstad -

Producer Kijk Een Ster, rapper EllMatic en zangeres Anna Nita brengen op vrijdag 14 mei de single Who’s That? uit, een zwoele mix van 90s R&B, hiphop en neo-soul. Het is de eerste keer dat de drie artiesten uit Heerlen hun krachten bundelen.

redactie

‘So done with all the lonely nights’, zingt zangeres Anna Nita. Een gevoel dat veel mensen delen, nu we al bijna een jaar in lockdown leven.

In de track Who’s That komt het verlangen naar spanning en liefde in een gedeelde droom tot leven. De samenwerking tussen de drie artiesten ontstaat spontaan. Producer Kijk Een Ster (Brendan Gijzen) en Anna Nita zijn al een tijdje van plan om samen muziek te maken. De blauwdruk van het eerste nummer dat de twee samen schrijven, staat binnen de kortste keren op papier. Kijk Een Ster laat de track horen aan goede vriend en rapper EllMatic (Lukas Houben), die vervolgens ‘op de track springt’ en met zijn visie het verhaal in het nummer afmaakt.

Mini-album

Producer Kijk Een Ster en songwriter/zangeres Anna Nita werken momenteel aan een mini-album. De twee werden dit jaar door poppodium Nieuwe Nor in Heerlen tevens verkozen tot ‘Artist in Residence’ en worden een jaar lang intensief begeleid op basis van een zelf opgesteld toekomstplan. De single Who’s That is alvast een voorproefje van wat later in het jaar gaat uitkomen.

Naast het Artist in Residence programma wordt het duo mede ondersteund door Fonds Podiumkunsten en Brand Cultuurfonds Limburg om hun muziekproject te realiseren.

Who’s That? verschijnt op alle online streamingdiensten.