Zieke Sanne uit Sevenum opnieuw onder het mes in Barcelona dankzij geslaagde crowdfunding

Print
Zieke Sanne uit Sevenum opnieuw onder het mes in Barcelona dankzij geslaagde crowdfunding

Sanne en Tom vliegen voor de tweede keer naar Spanje. Afbeelding: privé

Sevenum -

De zieke Sanne van Enckevort uit Sevenum reist dit weekeinde opnieuw naar Barcelona voor een levensreddende operatie die mogelijk is gemaakt door een crowdfundingactie.

Sanne lijdt aan meerdere aandoeningen met levensbedreigende gevolgen. Een gespecialiseerde Spaanse neurochirurg heeft vorig jaar haar inzakkende nekwervels vastgezet om schade aan de hersenstam te voorkomen. Al gauw bleek een tweede ingreep noodzakelijk. Net als de eerste keer, toen familie en vrienden een ton wisten in te zamelen, werd er een crowdfunding opgezet om het benodigde geldbedrag – ditmaal 60.000 euro – binnen te harken, aangezien ook deze operatie niet door haar zorgverzekeraar wordt vergoed.

De Sevenumse reist met een speciale stretchervlucht van Schiphol naar Barcelona, waar ze maandag wordt opgenomen in het ziekenhuis. Na de operatie blijft Sanne met haar vriend Tom nog vier weken in de Catalaanse stad, voordat ze weer naar huis mag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen