Dier van de week: Kater Binky hervindt langzaam zijn vertrouwen in mensen en zoekt geduldige baas

Print
Dier van de week: Kater Binky hervindt langzaam zijn vertrouwen in mensen en zoekt geduldige baas

Binky. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Vandaag staat kater Binky in de spotlight.

Wie is Binky en waar komt hij vandaan?

„Binky is een kater die we schatten op ongeveer vijf jaar oud. We vermoeden dat hij een niet al te leuke tijd achter de rug heeft. Hij heeft langere tijd op straat gezworven en had een flink ontstoken oog. Gelukkig kreeg hij wel eten en drinken aangeboden door degene die ons ook heeft gebeld om hulp voor hem te vragen. Zijn ontstoken oog is gelukkig helemaal opgeknapt en hij heeft hier geen last meer van. Wel heeft hij een blijvend litteken op zijn oog hieraan overgehouden. Dat is het puntje dat je in zijn oogje zit zitten.”

Hoe is hij qua karakter?

„Je merkt aan Binky dat hij niet meer gewend is dat mensen vriendelijk voor hem zijn. Behalve aandacht van de melder heeft hij waarschijnlijk lange tijd geen zorgzame mensen om zich heen gehad. Hij is hierdoor het vertrouwen in mensen een beetje kwijtgeraakt. Het goede nieuws is echter dat we hem per dag vooruit zien gaan. Hij durft voorzichtig uit de hand te eten en heel af en toe mogen we hem zelfs aaien. Omdat hij in het asiel al zo vooruitgaat, denken we dat Binky in een vertrouwde omgeving enorm op zal bloeien.”

Wie is zijn perfecte baas?

„Een baas met een tuin is een must voor Binky. Belangrijk is dat zijn toekomstige baas begrip heeft voor zijn stukje wantrouwen en hem alle tijd geeft om rustig te wennen.”

Geen probleem voor jou? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen