NPO gevoelig voor protest: Andere Tijden blijft toch op televisie

Print
NPO gevoelig voor protest: Andere Tijden blijft toch op televisie

Een opname van Andere Tijden in 2006. Afbeelding: ANP

Het geschiedenisprogramma Andere Tijden van NTR blijft toch te zien op televisie. Vanaf volgend jaar verschuift Andere Tijden van 18 afleveringen op de late woensdagavond naar 10 maandelijkse en langere uitzendingen op maandagavond.

Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de NPO en NTR, meldt de omroep vrijdag.

Ook gaat Andere Tijden documentaireseries maken, die verschijnen op NPO Start, en wordt er gewerkt aan nieuwe geschiedenisprogramma’s voor online van de NTR. „Al met al zijn we ervan overtuigd dat we met dit pakket blijven voorzien in de behoefte aan hoogwaardige geschiedenisprogrammering, niet alleen voor de huidige kijkers van Andere Tijden maar ook voor een nieuw publiek, met name ook voor nieuwe generaties”, aldus mediadirecteur NTR Willemijn Francissen.

De nieuwe programmering gaat vanaf 1 januari 2022 in. Voor de lange en korte geschiedenisseries van de NTR verandert er niets, die gaan door in hun huidige vorm.

Commotie

Vorige week werd bekend dat de NPO wilde stoppen met de reguliere uitzendingen van Andere Tijden, die op de late woensdagavond te zien waren. Dit plan leidde tot veel commotie, zowel op sociale media als in politiek Den Haag. Een 24-jarige student startte zelfs een petitie, die door 83.000 mensen is ondertekend.

Lees ook: Programma Andere tijden verder ‘in andere vorm’: kijkers boos

De NTR is dankbaar voor alle steun die hij heeft ontvangen. „Het doet de NTR en de makers van Andere Tijden enorm goed dat zoveel mensen zich hardop uitspreken voor het behoud van Andere Tijden en het belang van een serieus geschiedenisprogrammapakket bij de NPO”, zegt Marja Ros, hoofdredacteur geschiedenis bij de NTR.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen