Doetinchem stelt noodverordening in rond duel De Graafschap-Roda

Print
Doetinchem stelt noodverordening in rond duel De Graafschap-Roda

De ME grijpt in tijdens rellen na het mislopen van promotie door De Graafschap. Afbeelding: ANP

De gemeente Doetinchem kondigt een noodverordening af voor het gebied rond stadion De Vijverberg, waar De Graafschap zaterdag thuis speelt tegen Roda JC.

Woensdagavond moest de ME ingrijpen na de wedstrijd van De Graafschap tegen Helmond Sport.

De verordening geldt zaterdag rond het stadion in de wijken Vijverberg en Oosseld tussen 17.00 uur en 00.00 uur. In die uren is het gebied verboden terrein voor iedereen die er niets te zoeken heeft, aldus de gemeente. Ook geldt er een samenscholings- en alcoholverbod en kan de politie mensen preventief fouilleren.

Lees ook: ME grijpt in na onrust bij stadion De Graafschap, rust in de nacht teruggekeerd

Confrontatie

De gemeente kiest voor de noodverordening vanwege de „ernstige ongeregeldheden en het geweld na afloop van de wedstrijd van woensdag”. Die avond wilden ongeveer 150 mensen niet vertrekken uit de buurt van het stadion. Ze zochten de confrontatie met de politie en gooiden onder meer met vuurwerk, stenen en glas. Twee agenten van de Mobiele Eenheid raakten lichtgewond en er werden zeven mensen gearresteerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu