Subsidie voor activiteiten rondom Cuypersjaar Roermond

Print
Subsidie voor activiteiten rondom Cuypersjaar Roermond

Het Cuypershuis ging vorig jaar weer open na een volledige verbouwing en metamorfose. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De makers van het Muziektheater Cuypers krijgen van de gemeente Roermond 20.000 euro subsidie voor de voorstellingen over het leven van architect Pierre Cuypers.

Het bedrag van 20.000 euro is minder dan de 50.000 euro waar de Stichting Muziektheaterstuk Cuypers om had gevraagd, maar de gemeente zegt niet meer geld beschikbaar te hebben. Toch is de verwachting dat de voorstellingen, gepland voor maart 2022, door kunnen gaan.

Lees ook: Muziektheater over Pierre Cuypers in Roermond uitgesteld

Roermond stelt ook 5000 euro beschikbaar zodat het Cuypershuis kan figureren in een aflevering van MuseumTV. Op die manier moet het museum in staat worden gesteld om, ondanks de sluiting vanwege corona, toch een breder publiek te bereiken.

Het geld voor de genoemde initiatieven komt deels uit de gemeentelijke begroting, en deels uit het geldbedrag dat het Rijk toekende aan Roermond voor de cultuursector. Ook de provincie betaalt mee aan de activiteiten.

In 2021 is het honderd jaar geleden dat Pierre Cuypers overleed.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee