Roda treft NEC in volgende ronde play-offs

Roda en NEC eerder dit seizoen. © Bas Quaedvlieg

NEC mag blijven dromen over een terugkeer in de Eredivisie. De club uit Nijmegen liet zich in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie niet verrassen door Almere City FC. De ploeg van trainer Rogier Meijer won het duel in Flevoland met 4-0 en speelt donderdag in de halve finales thuis tegen Roda JC.

Redactie

De Limburgse formatie versloeg De Graafschap in Doetinchem met 3-2.

Almere City FC begon sterk aan de wedstrijd. In de 7e minuut opende aanvaller Thomas Verheydt de score, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands bij ploeggenoot Ryan Koolwijk. Kort daarna voorkwam NEC-doelman Mattijs Branderhorst een doelpunt van Daniel Breedijk.

Halverwege de eerste helft mocht NEC-middenvelder Jordy Bruijn aanleggen van 11 meter na een overtreding van Tim Receveur. Doelman Michael Woud redde fraai.

Na ruim een half uur opende Jonathan Okita alsnog de score voor NEC. De snelle Duitser profiteerde van een fout bij Steve Tunga (0-1). Vlak voor de rust kreeg NEC opnieuw een strafschop na een overtreding van Verheydt op Rens van Eijden. Bruijn maakte deze keer geen fout van 11 meter: 0-2.

Ook na de rust miste Almere City FC scorend vermogen. NEC daarentegen wist zich wel raad met de kansen. Javier Vet en opnieuw Okita zorgden voor een royale Nijmeegse zege: 0-4.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 12 mei 2021. © De Limburger