Politie Westelijke Mijnstreek wijst op bestaan seksuele uitbuiting: ‘Dit kan en mag niet!’

 © Marja Airio

Westelijke Mijnstreek -

Politie Westelijke Mijnstreek wijst mensen op de gevolgen van seksuele uitbuiting en roept op alert te zijn op mogelijke signalen.

Redactie

Seksuele uitbuiting komt voor bij zowel vrouwen als mannen en kent meerdere ‘gezichten’. Denk daarbij aan loverboys, gedwongen prostitutie, mensenhandel en het tegen de eigen wil in moeten uitvoeren van illegale opdrachten.

„Helaas actuele zaken die vaak voorkomen,” aldus de politiewoordvoerder. Uit gesprekken met slachtoffers valt volgens de politie echter op zowel verbaal als non-verbaal gebied één en ander op te merken.

Lees ook: ‘Duizenden asielkinderen vermist in Europa’

„Let op signalen als blauwe plekken, aaneengesloten, overdreven lange werkdagen, slapen op de werkplek, zonder aanleiding angstig of boos gedrag vertonen, ongebruikelijke tattoos die als eigendomskenmerk dienen en ongewone lichamelijke klachten.”

Slachtoffers van (seksuele) uitbuiting melden zich uit angst vaak niet zomaar bij de politie. „Dit kan en mag niet!”, besluit de woordvoerder.

Wie het vermoeden heeft dat iemand slachtoffer is, kan contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).