Feyenoord-supporters dringen met vuurwerk De Kuip binnen

 © ANP PIETER STAM DE JONGE

Enkele tientallen supporters van Feyenoord zijn tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het stadion De Kuip binnengedrongen. Ze staken onder meer fakkels en rookbommen af en gooiden ook vuurwerk op het veld.

Redactie

De wedstrijd lag daardoor enige tijd stil. De supporters wisten via een van de hoeken van het stadion de tribunes achter de dug-outs op te komen. Even daarvoor hadden ze buiten De Kuip al het nodige vuurwerk afgestoken. De fakkels en rookbommen leidden tot flinke rookontwikkeling boven het veld. De trainers en wisselspelers van Feyenoord en RKC liepen vanaf de bank het veld op, om op enige afstand van de binnendringers te blijven.

De spelers van Feyenoord klapten voor de supporters die ongeoorloofd het stadion waren binnengedrongen. De fans, die allerlei leuzen scandeerden, verlieten daarop al snel weer de tribunes. Publiek is niet toegestaan in de stadions als gevolg van de coronamaatregelen.

 © Hollandse Hoogte / ANP

De grasmeester van De Kuip had even nodig om het vuurwerk van het veld af te halen en het gras enigszins te herstellen. Na een onderbreking van zo’n 10 minuten kon scheidsrechter Bas Nijhuis het duel laten hervatten. De politie heeft gezien de korte tijd dat de supporters binnen waren niet ingegrepen om erger te voorkomen, liet een woordvoerder weten.

 © Hollandse Hoogte / ANP

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 12 mei 2021. © De Limburger