’Gates uit bestuur Microsoft wegens relatie met medewerkster’

Print
’Gates uit bestuur Microsoft wegens relatie met medewerkster’

Bill Gates met zijn ex-vrouw Melinda. Afbeelding: BSR Agency

Bestuursleden van Microsoft zouden vorig jaar hebben besloten dat Bill Gates zich moest terugtrekken uit het bestuur. Hiertoe werd besloten nadat een affaire van Gates met een vrouwelijke medewerkster van het bedrijf aan het licht was gekomen, schrijft de Wall Street Journal.

Volgens bronnen ging het om een ongepaste, romantische relatie tussen de multimiljardair en de medewerkster.

Gates maakte vorig jaar bekend uit het bestuur van het door hem opgerichte bedrijf te stappen. Naar eigen zeggen deed hij dat om meer tijd te hebben voor filantropie. Wel bleef hij betrokken als adviseur van de bestuursvoorzitter.

De bestuursleden huurden in 2019 een advocatenkantoor in om de relatie te onderzoeken, nadat een andere medewerker van Microsoft in een brief beweerde dat Gates en de vrouw jarenlang een seksuele relatie hadden gehad.

Opgestapt

Gedurende het onderzoek zouden sommige leden hebben besloten dat het niet langer gepast was voor Gates om aan te blijven als bestuurslid. De Microsoft-oprichter zou zijn opgestapt voordat het onderzoek was afgerond.

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt aan de krant dat in de tweede helft van 2019 melding is gemaakt van een intieme relatie die Gates in het jaar 2000 zou hebben geïnitieerd met een medewerkster van het bedrijf. Een bestuurscomité heeft de melding vervolgens met behulp van een extern advocatenkantoor onderzocht.

Los

De woordvoerder van Gates bevestigt aan de Amerikaanse krant dat de multimiljardair bijna twintig jaar geleden een affaire zou hebben gehad. Zijn beslissing om zich terug te trekken uit het bestuur zou daar echter volledig los van staan.

Gates en zijn vrouw Melinda lieten eerder deze maand weten na een huwelijk van 27 jaar te gaan scheiden.

Lees ook: De duurste en opmerkelijkste sterrenscheidingen ooit

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen