Klimaatcoalitie Parkstad protesteert bij ABP tegen beleggingen in fossiele industrie

Print
Klimaatcoalitie Parkstad protesteert bij ABP tegen beleggingen in fossiele industrie

Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Klimaatcoalitie Parkstad demonstreert dinsdag 18 mei onder de noemer Shell must fall bij het hoofdkantoor van ABP in Heerlen. Ze protesteren tegen de investeringen van het pensioenfonds in de fossiele industrie.

Het protest start om 12.00 uur, tegelijk met een aandeelhoudersvergadering van Shell. „Deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan, maar wij willen het ABP wakker schudden en laten weten dat wij het niet eens zijn met het gevoerde beleid.”

Samenwerking

Klimaatcoalitie Parkstad wordt ondersteund door de Klimaatcoalitie Maastricht, UM studenten, XR Roermond, Fossielvrij NL en Code Rood. De Klimaatcoalitie Parkstad is een samenwerking van Amnesty International, Internationale Socialisten, FNV, Black Lives Matters Parkstad, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, Heerlen Mondiaal, Parksjtad in Transitie en IVN Heerlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen