Video: ’Ferry’ voelt bondscoach Frank de Boer aan de tand

Print
Video: ’Ferry’ voelt bondscoach Frank de Boer aan de tand

Bondscoach Frank de Boer in de Netflix-trailer van Ferry. Afbeelding: Screenshot

Bondscoach Frank de Boer is te zien in een teaser van de Netflix-film Ferry. Daarmee volgt hij Daley Blind en Noa Lang op, voetballers die al eerder in filmpjes van de productie te zien waren.

De teaser was zondagavond voor het eerst te zien bij Humberto. Daar vertelde De Boer dat hij het acteren best moeilijk vond. „Ik heb het wel een paar keer over moeten doen”, onthulde hij.

De Boer had de teasers met Blind en Lang gezien en besloot mee te doen toen hij gevraagd werd. „Ik vind Frank Lammers een fantastisch persoon”, legde hij uit. Het hielp ook wel dat de acteur een goede vriend is van oud-voetballer en trainer Philip Cocu. Die is een van de beste vrienden van de bondscoach. Maar De Boer deed vooral mee omdat hij de serie Undercover, waarin Lammers te zien is als crimineel Ferry Bouwman, ’fantastisch’ vindt.

Lees ook: Ferry de Film nu te zien op Netflix: Huub Stapel geniet van grote en ‘foute’ rol als über-hasjbaron

In het filmpje probeert Ferry achter de namen te komen van de voetballers die de bondscoach geselecteerd heeft voor het EK voetbal. De Boer wil dat niet zeggen waarop hij in een afgrond belandt. Als hij dan ook niet wil vertellen hoeveel PSV’ers er in de selectie zitten, wordt Ferry nog bozer. Hij wil Frank doodschieten, maar zijn pistool weigert. Waarop De Boer droogjes opmerkt dat hij veel geluk heeft.

Netflix heeft de film Ferry vrijdag uitgebracht

Lees ook: ’Ferry’: Hoe loopjongen zich ontpopt tot xtc-koning