Bob Dylan-tribute in jubileumuitzending 25-jarig radioprogramma Red Rooster

Print
Bob Dylan-tribute in jubileumuitzending 25-jarig radioprogramma Red Rooster

Het team van Red Rooster op het bluesrockfestival in Tegelen. Afbeelding: privé

Het blues- en rootsprogramma Red Rooster van Omroep Venlo bestaat 25 jaar. De jubileumuitzending op pinkstermaandag is geheel gewijd aan Bob Dylan.

Met 1300 uitzendingen behoort Red Rooster tot de langstlopende radioprogramma’s. De makers begonnen in 1995 bij de Stichting Lokale Omroep Tegelen. Ze interviewden artiesten en nodigden hen uit in de studio, besteedden veel aandacht aan bluesfestivals en concertpodia in de regio en draaiden zo’n 30.000 platen.

Bob Dylan, die op de dag van de uitzending 80 wordt, is de meest gedraaide singer-songwriter bij Red Rooster. In een zes uur durende live show van 12.00 tot 18.00 uur komen nummers en interviews met Dylan-liefhebbers voorbij. Sef Derkx en Daan Doesborgh brengen proza en poëzie geïnspireerd door Dylan en onder het motto Dylan Geit Plat worden dialectbewerkingen van zijn nummers uitgevoerd door bekende Venlonaren als Jelske Wilmer, Ron Dings (Van Gelder), Paul Breuer (Kwante Hippe) en Bert van den Bergh.

De uitzending is op maandag 24 mei live te beluisteren via de ether, de kabel en de website van Omroep Venlo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen