Publiek mogelijk bij voetbalwedstrijden in de play-offs, voor uitspelende teams is public viewing in eigen stadion mogelijk

Print
Publiek mogelijk bij voetbalwedstrijden in de play-offs, voor uitspelende teams is public viewing in eigen stadion mogelijk
Kerkrade / Eygelshoven -

De clubs die deelnemen aan de play-offs in het betaalde voetbal mogen vanaf woensdag weer beperkt publiek toelaten in hun stadions. Ook bij het duel tussen de vrouwen van PSV en FC Twente zijn fans welkom. Dat laat de KNVB weten.

De play-offs voor het laatste Europese ticket in de eredivisie gaan woensdag van start met de duels Feyenoord - Sparta Rotterdam en FC Utrecht en FC Groningen. De winnaars van beide ontmoetingen strijden zaterdag om een ticket voor de tweede voorronde van de nieuwe Conference League.

Roda JC

Komende donderdag staan de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie op het programma. NEC ontvangt Roda JC en Emmen neemt het in eigen stadion op tegen NAC Breda. De winnaars spelen zondag tegen elkaar om een ticket voor de Eredivisie in het nieuwe seizoen.

Lees ook: Thijmen Goppel stuurt Roda JC met Messiaans doelpunt tegen De Graafschap richting tweede ronde van de play-offs

Alleen thuispubliek toegestaan

Vanwege coronabeperkingen is bij al deze wedstrijden alleen thuispubliek toegestaan. De clubs die ‘uit’ spelen, kunnen volgens de regels van de pilot in het eigen stadion een public viewing organiseren.

De thuisclubs werden er al eerder door de KNVB van op de hoogte gebracht dat er mogelijk weer fans welkom waren. Daardoor konden ze voor maandag al beginnen met de voorbereiding op de mogelijke kaartverkoop.

Negatieve test

Supporters die de duels willen bezoeken moeten een negatieve coronatest kunnen overleggen. Ze moeten zich binnen 40 uur voor de aftrap via een sneltest laten testen op het coronavirus. Zij moeten zich bovendien aan de basismaatregelen houden, zoals 1,5 meter afstand bewaren, handen wassen, mondkapje op waar dat verplicht is en bij klachten thuisblijven.